Дарс гэж юу вэ?
Усан үзэм, жимс, жимсгэний шүүсийг исгэж боловсруулсан сул агууламжтай спиртлэг ундааг дарс гэнэ. Дэлхий дээр олон мянган /100000 гаруй/ нэр төрлийн сорт байдаг ба 1000 гаруйг нь дарс хийхэд ашигладаг.Дарсны тухай
Усан үзэмний дарсыг ашиглагдсан түүхий эд, технологийн онцлог, амт, өнгөөр нь дараах байдлаар ангилна. |
Дарсны үйсэн бөглөөний талаарх:
Царс /үйс/ модны холтосоор технологийн дагуу боловсруулж хийдэг. Давуу тал: Сайн чанарын удаан хадгалдаг дарсанд хэрэглэнэ. Уламжлалт хэрэглэээ Сул тал: байгальд хор хөнөөлтэй, дарсны үнийг өсгөнө, дарсанд үйсний үртэс орсоноор үнэр амтыг эвлэх, хатаж О2 дарстай исэлдэх эрсдэлтэй |
Уг хиймэл үйсэн бөглөөг нийлэг материалаар хийдэг. Давуу тал: Байгальд хор хөнөөл багатай, сайн чанартай дарсанд хэрэглэж болно, үйлчилгээнд хялбар, үйс шиг бутардаггүй, дарсанд агаар нэвтрүүлэхгүй, дахин боловсруулах боломжтой. Сул тал: Байгальд задрал удаан |
Шурган бөглөөг хөнгөн цагаанаар хийдэг. Шинэ Зеланд, Австрали, Австри дарснууд ихэвчлэн ийм бөглөөтэй байдаг. Давуу тал: байгальд хор нөлөөгүй, хэрэглэхэд хялбар Сул тал: Олон жил дарах дарсанд тохиромжгүй |